Assalamualaikum.Selamat datang.Nama tuan dia,Nurul Haziqah binti Ali yang cun melucun tu. #sasemians .

Pages

Thursday, October 4, 2012

MB101K043

Assalamualaikum.Hai Haziqah :D

Punya la lama aku tak update blog ni sebab password tak ingat.tiba-tiba ari ni boleh la maen hentam2 password.maen jawab-jawab soalan ngan google..TARAA..dah boleh bukan.bersyukur la jugak.

First and foremost,lagi 5 ari je lagi untuk Penilaian Menengah Rendah.NERVOUS?tak yah cakap lah.GEMBIRA?hari-hari cakap.sebab tak sabar nak habes pekse.boleh enjoy.yihaaa..datang sekolah huhahuha je.kje skola pon tak de.oke.STOP IT.berangan.


PMR tu maruah untuk semua form 3 lar kan?nanti balik kampung je.ada je dialogue cenggini dalam uma nenek kowang tu :

*kalau result bagus.
mak cik A : ."eh,anak angah tu dapat bp A ar pmr ari tu?"
mak cik B :  8 A lah rse nye kak
mak cik A : (cakap ngn anak dia)."ko tengok anak mak ngah ko tu,pandai2.ikot la macam dwang,
anak mak cik A : iyer lah ibu..

Kan sedap dengar kalau cam tu.tu baru makcik-makcik.pakcik-pakcik tnye,blom lagi jiran nenek kowang tanyer.kawan mak ngn ayah kowang tanya.YANG PALING PENTING.sepupu atau sedara yang sebaya.kalau yang tak ada sedara sebaya untung lah..tak yah nak banding2 ngan dwang.=)

Checklist sebelum 9/10/2012 ;
1.Ulang kaji.kasik katam semua-semua buku tu.
-BM,BI,MT,SN,SEJ,GEO,KH,AG
2.Mintak maaf kat semua orang yang pernah termengumpat/terkurangajar/termarah.
-MAK,AYAH,CIKGU,KENGKAWAN,AKAK,MAKCIK,NENEK,ATOK.
3.Mintak family doa kan kejayaan korang.
4.Call cikgu tadika korang.sebab dwang yang start ajar korang ABC,123 tu dulu kan?
5.TAWAKAL.tunggu result keluar..27.12.2012.-berdasarkan sumber cikgu said-

USAHA tu memang penting.tapi DOA dan dekatkan diri dengan ALLAH tu lagi penting.Kalau ALLAH dah tetapkan,kita tak dapat PMR 8A dah nak buat mcm mne kan?Mungkin PMR kita teruk..mne tau,SPM kita bagus?ALLAH je yang tau.

KEPADA NURUL HAZIQAH BINTI ALI:
 
Gud luck PMR kau tahun ni.Bangga kan mak,abah,along,abit dengan keputusan PMR ko nanti.Dapatkan A GEMOK-GEMOK supaya dapat masuk MRSM atau SBP form 4 nanti.perjalanan hidup kau tu masih jaoh lagi.jangan sedih sangat kalau result PMR kau tu terok kay?SPM kan ader lagi?Berubah la untuk 5 hari ni,sebab 5 hari ini akan berubah sepanjang hidup kau.

DAPAT KAN 8A? Insyaallah.AMIN.

Jumpa lagi 15/10/1997.assalamualaikum.=)




dah bce?trima kaseh!=D

No comments:

Post a Comment