Assalamualaikum.Selamat datang.Nama tuan dia,Nurul Haziqah binti Ali yang cun melucun tu. #sasemians .

Pages

Friday, December 27, 2013

fSekolah.

Hai.Assalamualaikum.

Ni first time update blog pakai fon.entah lps nth tidok ler ni.Post yg sebelum ni abg zuzu yg genyah tu comment.ohhhh.stalker rupanyaa.'Hai abg zuzu '  X) mne keychain yg dijanjikan ?

Lagi bpe hari je nak bukak sekolaaaa.tak sampai seminggu pun.kalau sekola dol said ni tkde la rasa sedih sangat sebab tk yh tinggal kn rumah,fon,tb,tenet.Tapiii.kes sekarang ni kene balik asrama.dah la kne balik awal.


Barang semua dah pack dah and dah letak depan pintu.nampak mcm semangat kann?  Ohh.itu tipu berlaka.dusta semua tu.aku buat awl cemtu pun sbb takut ada brg yg tinggal.kalau lh ada yg tetinggal.sengsara weh duduk sana.cumaa hw je yang tak siap (Y) perkara normal duduk asrama.

Tahun depan waa dh form 5 wehh.gilaaa ahh.dh besar dah rupanya
Lps spm dh boleh kawinn.hahaha.tahun depan spm tak tau la cemne jadinya.katanya nk belaja betul2. Macam tak nampak pun.Dorm tahun dpn,form5 aras bwh sekali.yeahh.tak yh la penat2 nak mendaki.insyaALLAH nak solat jemaah kat surau.dulu sabtu ahad selalu sodom sebab alasan malas nk turun.kalau tahun dpn bgi alasan, sama tk tau la nk cakap apa.

Kepada form 5 teluk mas,dol said,sasem KITA SENIOR TAHUN DEPAN.MERDEKAAAA! Haha.
Lagi satu.good luck trial and SPM.byee.


dah bce?trima kaseh!=D

Saturday, November 2, 2013

fGayat x)

Hai Assalamualaikum ;)

Post yg dolu-2 tu abang zuzu genyah dah terbaca.maigadddd. okay, tak pe.Takde bende yg sensetif pun dlm post tu.pheww. 


Balik semalam aku balik naik train.best gilaaaaaaaa.first time naik train seumur hidup.Okay,sangat menyedihkan sebenarnya.LRT,KOMUTER,MONOREL semua kejadah tu aku dh penah naik.TAPI train ni tak tau la asal tak penah naik.Alkisah nya aku naik train dari KLUANG 4.15 pm cabin M2 sit 8c . Train sampai awal sikit kut.Sambil-2 tunggu orang nak turun aku sentuh badan train . Dalam hati rasa macam 'wowwww.gilaaaa ahhhhh' dapat pegang train. Tapi disebabkan ramai orang,aku cover diri.control ayu , jetjet comel.muehehe.

Tibelah masa pelanggan kehormat KTM masuk dalam train. Tangga dia kemain kecik lagi.Nasib baik uols kaki aku saiz cinderella. Sit aku nombor 8c , terus lh duduk diam-2. Cari pot tepi tingkap la kunun-2 nak tengok panorama indah.Tetibe ada sorang mamat nih,budak sebelah kelas aku yg tak penah bercakap dekat sekolah dapat sit sebelah aku.maigadddd. Ganjal kann cenggitu ? Tapi tak kisah lah janji aku dapat duduk.Dia mintak duduk sebelah tingkap. Ehh,rasa macam nak bagi penampau je. Aku dh lh first time, tak bagi aku duduk tepi tingkap pulak. Disebabkan aku jarang bercakap dengan dia kat sekolah,aku malas nak gaduh. KERANA TERPAKSA,KURELAKAN . 

Sebelum train gerak,aku dh beli makanan banyak-2.Sebab kawan aku cakap makanan dlm train mahal.Aku pun beli lh kepok-2 banyak banyak.Dah banyak-2 tu tak tau lh pulak nk sangkut dekat mana.Pakcik sebelah aku sangkutkan plastik makanan dia dekat tempat pusingkan table lipat tu.

tengok meja tu.

Time aku sangkut kn plastik yang penuh dengan kepok-2 tetiba tangan aku yang cun melucun ni menggatal terpusing bende alah tu.prappppp.meja tu tebukak sendiri dan bunyi dia sangat kuat dah sangat memalukan.budak laki sebelah aku dh bantai gelak kn aku. kuangg ajaa.Almaklum lh first time bangg.

Second,aku ternampak punat depan tempat hand rest.aku test test lah main.Takde effect pun -______- okay,aku dah mula bosan.terasa macam menyesal pulak naik train.Aku start lh membebel dengan budak sebelah aku.dia awal-2 lagi dh pakai earphone,dengar lagu kuat-2.Nampak sangat taknak bercakap dengan aku.Tapi,kisah pulak aku.janji aku tak mati kebosanan.Lepas dah setengah jam,aku tengok ikhwan dah tidur dengan sit yg dh tekebelakang.Aku test lah cari kat mana nak tekan untuk kebelakangkan sit.aku test lah cari kat tepi kerusi. Takde pulak. Terlupa pulak yg aku tengah naik train bukan bas.

Dati KLUANG- TAMPIN dalam 3 jam lebih . Mati kutu jugaklah tak tau nak buat apa.Nak tido, tak dapat tido sebab terlebih excited.First time okaihh tak tido time balik kampung.Kalau naik bas, bas start gerak aku dh tido,bangon je tetibe dah sampai melaka.Hazwan ajak pegi tengok tempat first class.Class kau mariaaaa.kerusi dia ,kerusi kulit.lantai,ada carpet. Harga dia takyh cakap ahh.memang mahal punya.

Dah merayau,duduk balik tempat asal,kacau mamat sebelah aku.Dia cakap cenggini 'kau ni banyak cakap lh gu' . hahaha.Dah memang pun.aku suh dia tidur,dia cakap tak boleh sebab aku bising sangat.longoi laaaahh.aku cakap sorang-2 kang dia ingat aku gila.Dia first time TAK TIDO dalam train.

Dah nak dekat sampai, Pedas a.k.a Faiz rongak ajak pegi tepi pintu. Dia bukak pintu train tu time train tengah berjalan.YA ALLAH, angin dia kencang gila.kalau kne tangkap sebab bukak pintu tu kene bayar RM1000 . Tapi, takde orang pun nak tangkap kitorang.Moments duduk sebelah pintu memang best gilaaa.
Lepas habis makan angin,duduk balik.

Dalam pukul 7.30 train kitorang sampai station Tampin.besar gilosss station dia skang.Aku pun turun lh dengan mamat sebelah aku ni.Beg aku besar dia tak yh cakap ah.memang besar punyaa.Lift pulak rosak.Okay,ni memang cari pasal. Terpaksa lh naik tangga yg annoying tu.Mamat tu boleh cakap macam ni 'macam berat je beg kau' T______T bukan nak angkatkn.Aku ajak dia pegi solat dulu,sebab magrib dh nak habis.Letak beg depan surau,dia masuk surau laki, aku masuk surau pompoan. Dia dh masuk dh, tapi tetibe dia keluar balik.dia cakap surau ni gelap.aku tolong bukak kn lampu.OMG ! melting kejap okaihh time tu.Station tu memang kosong sebab tak ramai yg nak turun tampin.Aku pegi toilet dia pun kering gilaa.Macam aku sorang je yg baru guna toilet tu.

Dah habis solat,keluar tengok-2 dh takde orang dekat depan surau laki.Hmm.dia dah balik kut.Tinggal lh aku sorang-2 dengan pakgurd station ni.Tetibe dh hbis pkai kasut,nak amik beg, dia ada dekat depan toilet tunggu aku.HAHAHAHA. Happy sekejap sebab ada orang yang tunggu. awwww :) Tunggu 5 minit cenggitu dekat luar busu datang,aku cakap bye and thanks dekat dia tapi takde respons.






dah bce?trima kaseh!=D

Tuesday, December 25, 2012

fSchool.

Assalamualaikum, hai  :D

Lagi 7 hari je nak sekolah .Dusshhh. -_______- Tak sanggup ar nak pergi sekolah. Dah la kne bangon awal-2 pagi . Cuti ni, nak bangon pagi untuk solat subuh je, pastu sambong tido balek smpai pukul 12 sebab nak tgok crita korea , HELLO ! MY LADY . Crite tu best sebab heroin dia comel , perempuan tu belakon citer full house. Entah ap nth nme dia. Tak kuasa i nyahh nak menghafal nama orang-2 yg pelik ni.


Asal tahun ni aku tak excited ar nak sekolah ? macam tahun-2 lepas ak excited gila ah nak sekolah. Kalau dah beli baju sekolah tu, hari-2 test. Bawak jalan satu rumah , dengan kasut-2 sekali. Tahun ni tak best ah sebab aku sorang je yang sekolah . Akak-2 yg lain semua dah habis. Time ak nak beli baju sekolah hari tu , akak aku dia boleh gelak tengok ak test-2 baju sekolah , kain sekolah , tudung sekolah and everything yang hujung dia ad nama 'sekolah' .Tau la kau tak yah pakai lagi bende-2 tu semua.Grrrr.


Hari tu kan, result PMR 2012 dah keluar . Sekolah aku 28 orang dapat straight A  . Ada sorang 9a and sorang 7a sebab dia tak amik bahasa tamil.Alhamdulillah ;) Dapat lawan sekolah yg ada kat area alor gajah ni. Dulu time upsr kemain heboh nak lawan-2 dengan sekolah lain. Time pmr tak de pulak nak lawan-2. Dah besar , dah insaf agaknya. 

;)

from the left - zira,atul,annur,lisa,atin.yg budak comel tu syasya.

we again  ;D

with my mother. 


















dah bce?trima kaseh!=D

Wednesday, December 12, 2012

fSaya sihat ;D

Assalamualaikum.Selamat hari 12/12/12 yang tak de makne pun.

Saya sihat la. cewahh,mcm ad owg pedulik pulak kan. PMR dah habis.OH,ketinggalan zaman nye. BOOOO agu BOOO. Hari tu nk update blog , tetibe dia buat hal la pulak. Hampehh mu. Baru nak berkongsi cerita jadi budak dah bebas untuk seketika.


Gambar tu time ak ngn akk aku, dengan kawan dia , Kak Ida. Pegi KL naik bas. Hebat kan kami, berdiri di atas selipa sendiri . Tujuan nak pegi KL pun sebab nak pegi Berjaya Times Square je. YA ALLAH. Best gillaaa ar main bende-2 alah tu kat sne. Main , pirate ship 360 darjah weh. Kalau pkai rambut palsu tu komfem tecabut . Main roller coster. Gegar je lebih , ak memang la tak rse ap-2 pun sebab tutup mate. Gila kau nak bukak mata, mau pengsan tengok bende tu bepusing pusing. and banyak lagi lah bende ktwang main kat sne. Harga masuk dia RM 38 je. Murah la jugak kalau di bandingkan dengan genting. 

Ktwang pegi KL balik hari . Kalau nak tumpang rumah sedara pun buat leceh je,lebih baik balik terus. Beli tiket bas balik alor gajah pukul 9.30 malam dekat TBS. Lawa gila la bas station yang baru ni . Dah mcm KLIA dah kut. Siap ad skrin besar pasal bas pegi, bas datang. Kalah weh AG sentral yang  macam mati segan hidup malu-2. Time sampai dri melaka tu terus pegi beli tiket nak balik, kut-2 tiket dah habes. Time beratur , akak pekerja tu cakap ada bas DELIMA balik Melaka pukul 9.30. Aku diam sambil buat muka innocent. then , cakap dalam hati " bas delima tu bukan ke bas yang excident time tarikh 10.10.10 ". Ohh, biar la. 

Misi harus diteruskan. Nak pegi BTS , ktwang naik komuter je. Sebab tu je yang paling senang nak dapat. Gedukk.gedukk,gedukk. Dah sampai KL sentral terus carik monorel.Ohh, jauh nye nak ke sana. Naik monorel besstt.. Laju je,sekejap je dah sampai.

Dah la tu, Penat la nak cerita panjang-2. Bukan ada orang nak bce pun. Update pun, sebab nanti nak sruh anak,cucu,cicit,ondeng-ondeng bce pengalaman nenek ni pegi KL mse muda mudi dulu. cewahhh, berangan je lebih. 

19/12/12 ni result PMR 2012 keluar ? Betul erk ? entahlah. Tak keluar dalam berita lagi pun. Aku pun dah lme tak tgok berita. I have try my best ;D

p/s : Kalau kita tak suka kat orang tu, tak perlu la kita layan dia dan membuat dia suka kat kita.Senang cerita, tak payah nak main kan perasaan orang lain. ;) 













dah bce?trima kaseh!=D

Thursday, October 4, 2012

fMB101K043

Assalamualaikum.Hai Haziqah :D

Punya la lama aku tak update blog ni sebab password tak ingat.tiba-tiba ari ni boleh la maen hentam2 password.maen jawab-jawab soalan ngan google..TARAA..dah boleh bukan.bersyukur la jugak.

First and foremost,lagi 5 ari je lagi untuk Penilaian Menengah Rendah.NERVOUS?tak yah cakap lah.GEMBIRA?hari-hari cakap.sebab tak sabar nak habes pekse.boleh enjoy.yihaaa..datang sekolah huhahuha je.kje skola pon tak de.oke.STOP IT.berangan.


PMR tu maruah untuk semua form 3 lar kan?nanti balik kampung je.ada je dialogue cenggini dalam uma nenek kowang tu :

*kalau result bagus.
mak cik A : ."eh,anak angah tu dapat bp A ar pmr ari tu?"
mak cik B :  8 A lah rse nye kak
mak cik A : (cakap ngn anak dia)."ko tengok anak mak ngah ko tu,pandai2.ikot la macam dwang,
anak mak cik A : iyer lah ibu..

Kan sedap dengar kalau cam tu.tu baru makcik-makcik.pakcik-pakcik tnye,blom lagi jiran nenek kowang tanyer.kawan mak ngn ayah kowang tanya.YANG PALING PENTING.sepupu atau sedara yang sebaya.kalau yang tak ada sedara sebaya untung lah..tak yah nak banding2 ngan dwang.=)

Checklist sebelum 9/10/2012 ;
1.Ulang kaji.kasik katam semua-semua buku tu.
-BM,BI,MT,SN,SEJ,GEO,KH,AG
2.Mintak maaf kat semua orang yang pernah termengumpat/terkurangajar/termarah.
-MAK,AYAH,CIKGU,KENGKAWAN,AKAK,MAKCIK,NENEK,ATOK.
3.Mintak family doa kan kejayaan korang.
4.Call cikgu tadika korang.sebab dwang yang start ajar korang ABC,123 tu dulu kan?
5.TAWAKAL.tunggu result keluar..27.12.2012.-berdasarkan sumber cikgu said-

USAHA tu memang penting.tapi DOA dan dekatkan diri dengan ALLAH tu lagi penting.Kalau ALLAH dah tetapkan,kita tak dapat PMR 8A dah nak buat mcm mne kan?Mungkin PMR kita teruk..mne tau,SPM kita bagus?ALLAH je yang tau.

KEPADA NURUL HAZIQAH BINTI ALI:
 
Gud luck PMR kau tahun ni.Bangga kan mak,abah,along,abit dengan keputusan PMR ko nanti.Dapatkan A GEMOK-GEMOK supaya dapat masuk MRSM atau SBP form 4 nanti.perjalanan hidup kau tu masih jaoh lagi.jangan sedih sangat kalau result PMR kau tu terok kay?SPM kan ader lagi?Berubah la untuk 5 hari ni,sebab 5 hari ini akan berubah sepanjang hidup kau.

DAPAT KAN 8A? Insyaallah.AMIN.

Jumpa lagi 15/10/1997.assalamualaikum.=)




dah bce?trima kaseh!=D

Friday, February 3, 2012

fHari protku gumbira.=D

Hai.Assalamualaikum.

Dah lme kan ak tak update blog.Act nak update,tapi asal aku nak update je,mesti akk ak selenge tu datang nak tengok.hee.malu lar beta kalau nak update blog,ader owg tengok.HAHA.=D

Ari tu kan,10.12.11 busu aku kawen.Jyeah ! best giler larh.Tapi,aku ta nk cter psl kat belah pengantin perempuan sbb gmbr ta byk pon.yer larh.time tu semua nyer sebok.Nak buat itu larh.nak buat ini larh.Kalau ad tgkp gmbr pon,muke ITAM.tuu tnde nyer rjen bkerja larh kn?haha.

kepakk.kepakk.kebungg.kebungg..pengantin datang.

A big family.=D
green again=)

Taraaa....Ini cerita baru mau mula.=D


Dah nmpk muke exicted tu ?? ni time otw nk gi MUAR, umah pengantin lelaki pulak.Ktwang gi sne naik bas.Tapi bukan larh bas cm tai lye tu yg nk kne tahan kt bustop.Ini keluarga Ahmad Albab yg punya.=)
Banyak giler bekalan family ktwang bwk untuk makan dalam bas tu.Macam dah nk bekelah pun ada.Ad mee goreng,kek,dadih dan makanan2 sampingan yg lain.Patot la den copek gomok.

Along zira @ fida .=)

Muke dwang sme kan


Aireen si becok.@_@

Time da masok kawasan johor tu kan,rumah2 kat sne antena-antena dwang tinggi2 wei.TEPEGUN + GAYAT ak tengok.Macam monyet yg baru telepas dari rumah org-org tua.Smpai kat sne lak,ujan la pulk.Haiya,cair lar mekap mak bedah ni.Tak pe lar kan,demi perotku yang tengah hebat berdandut redah jugak la ujan.
Ktwang kne stay kejap kt home stay sbb nak tnggu kompang datang kot.Msok je umah tu,dah nampak cermin BESAR gilerrr..HAHA.~hati ku berbunga ria~.Semua cepat2 betol kan tudung,ksik molek2..pastu.clickkk...

Pantulan cermin ajaib.=B



Nenek.comel an..well,like nenek,like cucu.

with Raja Sehari.


sebok je yg tengah2 tu

-CTER PASAL KAWEN DAH HABIS-

Esok ader merentas desa..maleh btol lar.Nme je merentas desa,tapi kne lari kt lebuh raya AMJ.Panas tu wei!Tapi an,ti lalu kat depan KFC.hahaha..amek bau pon jadi lar..





















dah bce?trima kaseh!=D

Tuesday, November 22, 2011

fmalaysia menang ! aummm..

Hai.assalamualaikum.

   Semalam malaysia menang lawan bola! witt2 ! aku pulk kn yg telebih happy macam aku pulak yg main.haha.lantok ar.time separoh mse pertama tu aku tgok kt umh makcik aku.Memang hauk giler ar.Semue bnde kuaw dri mlot nenek sdre aku kalau indon maen kasar.Kalau ktwang nak lintas dpn tb tu pon kne marah tau.Itulah rakyat malaysia.HAHA.=D

Pastu time rehat separuh mse tu ktwang nak blek alor gajah ar.Kedai makan kat bwh tu yg ta pnh2 pnoh orang,malam tdi ramai giler owg.Tu pon sebab dier pakai screen nan LCD.Kalau setakat tb cinonet tu.HAREM.ta de spe nak dtg.Dwang kt bwh tu semangat giler wey.Keliling kedai pasang bendera.Pastu ciap ader yg lilitkn JALUR GEMILANG kat kepala dwang.Sampai kt umah je,akk aku cter yg owg kt kdai mkn bwh tu menjerit GOLL smpai dgr kt umh aku.Ta ke kuat tu.Jrak kdai tu nan umah aku bleh tahan jaoh jugk ar.HEBAD giler dwang.

Time yg sepakan penalti tu, mak aku kemain agi takot dier.Ader ke ptot bleh pulk dier ttop mte time giliran Malaysia.Pstu swoh aku tgok.Haih.Mak sapa lar tu.Mcm tgh tgok cter Hantu.tgok bola je kot.=)

cotcet : aku nak mndi!Cuti sekolah ni aku mmg slalu jdi kambing .=B


dah bce?trima kaseh!=D